tiistai 16. syyskuuta 2014

Pentujen puuhastelua 4 ja 5 viikkosina

Lumon pennut pääsivät ensimmäistä kertaa ulkoilemaan hieman alle 4 viikon ikäisinä. Meno oli aluksi huteraa, mutta siinä vaiheessa kun pennut tajusivat pystyvänsä juoksemaan ilo oli suuri. Hampaat ovat kasvaneet ja nyt palleroiset pureskelevat ja maistelevat kaikkea.

Pennut 4 viikkoaHalla 4 viikkoa


Kasvattajalla on nyt siis samaan aikaan toinenkin pentue, jossa on 4 pentua. Nämä mamma koirat, Viivi ja Lumo, ovat päättäneet ruokkia molempien pentuja vuorotellen, eli kun Lumo imettää hän imettää 11 pentua samaan aikaan.

Nyt 5 viikon ikäisinä pennut juoksentelevat ympäriinsä ulkona ja piiloutuvat joka paikkaan, joten on mahdotonta olla pentujen kanssa isolla pihalla, joten menimme pentujen kanssa aidattuun tarhaan. Siellä ne sitten temmelsivät. Pennut painavat nyt 1 750g-2 750g. Halla painaa 2,5kg eli ihan topakan kokoinen tytteli.
Lumon imetysvuoroHalla 5 viikkoa


Lumo on nyt voinut oikein hyvin ja alkanut vieroittamaan. Nyt ruoka on alkanut maistumaan kunnolla, mutta maidon tulon vähentämiseksi ruokaa ei nyt saakkaan niin paljon kuin normaalisti. Lumo oli käynyt nälkäänsä kääntämässä roskapussin ja levitellyt kaiken sisälmyksen ympäri pihaa, kun pussi oli jäänyt hetkeksi ilman vartiointia. Että sellaista meininkiä :) Jo ensi viikolla Lumo ja Halla pääsevät kotiin <3
Kävimme Lumon (vas.) ja Viivin kanssa metsässä lenkillä

Tässä vielä linkki youtube-videoon Lumon 5 viikkoisista pennuista :)
Lumon pennut 5 viikkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti