torstai 14. elokuuta 2014

Pennut syntyivät 9.8.2014

Lumo vietiin kasvattajalle viikko ennen laskettua aikaa eli 2.8. Kasvattajalla on 4 narttua kotonaan, Demi, Dina, Deisi ja Dixi, joka on Lumon emo. Lumo sopeutui laumaan nopeasti.

Lumon lämpö oli kasvattajalle tultaessa 38,4°C. Lämpö laski 8.8.2014 36,6°C eli avautuminen oli alkanut. Pentuja alkoi tupsahdella maailmaan noin 29 tunnin päästä. Ensin syntyi 1 uros ja 1 narttu, sitten 3 narttua. Sen jälkeen päivän valon näki 1 uros pentu ja vielä lopuksi yksi soopeli narttu. Pennut syntyivät noin 30min - 1h välein. Pentuja tuli siis 5 narttua ja 2 urosta. Värit ovat 2 mustaa, 2 parkkia ja 3 soopelia. Pentujen nimet ovat Elon Arvokas Ajatus, Elon ihanuus, Elon Harras Tunne, Elon Lämmin Henkäys, Elon Suuri Arvokkuus, Elon Rikkaus ja Elon Raikas Vire. Kaikilla pennuilla oli syntyessään painoa noin 300g.
  
Pennut voivat nyt hyvin. Lumo oli aluksi vähän kovakourainen emo, mutta nyt on jo vähän hennommin alkanut käsitellä pentuja. Maitoa tulee hyvin ja pennut eivät ole tarvinneet korviketta. Lumo on juonut vähän huonosti, joten Lumolle on nyt sitten annettu sitä maito korviketta ja se kyllä maistuu. Huomenna pääsemme katsomaan pentuja. :) Kasvattajan kirjoittaman tekstin löydät tästä menemällä osioon uutiset. 
  Kuvissa pennut ovat alle vuorokaudenikäisiä:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti