sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Agilitytreenejä

Elikkä siis Lumon kanssa ollaan tässä syksyllä käyty joka toinen viikko "omatoimitreeneissä" Eli eivät meille ole niin omatoimisia, koska muut treenaajat ovat paljon kokeneempia, joten he sitten neuvovat minua, mikä on tosi hyvä juttu! Olen siitä todella kiitollinen, koska itse en ole mikään agilitymestari. Lumon kanssa ollaan ennen tätä oltu siis vain pari kertaa viime vuonna omatoimisesti treenaamassa.
Vihdoin sain treeneistä videot tänne koneelle, joten tässä niitä nyt olisi:

Ensimmäiset treenit:

Harjoittelimme siis ihan vain eteen lähetystä ja menimme pari kertaa A-esteen ja myös putken, josta ei taidakkaan olla videolla. Epäonnistumisia tietenkin tuli, mutta paljon enemmän niitä onnistumisia!

Lumo on super taitava (jonka voitte varmasti huomata näillä videoilla, jos kuuntelette äänillä :D), koska kuuntelee minua todella tarkasti ja koko ajan katsoo minua, että mitä seuraavaksi ja minne mennä. Kaikki virheet siis ovat omia vikojani. Ekoista treeneistä jäi tosi hyvä mieli!
Toiset treenit:

Ensimmäinen tavote oli este putki este -sarja. Lumon mielestä putkenkin yli pitää myös hypätä :D Toinen pätkä oli este A-este este -sarja. Niin kuin näette Lumo menee molemmat tosi hyvin! Minulla oli pieniä ohjausongelmia :D Lopuksi teimme vain yhden esteen yli eteen lähetystä, että Lumoon saa vauhtia eteenpäin. Ja vauhtia löytyikin.Kolmannet treenit:

Ensin otimme Lumolle ihan uuden esteen, pussin. Lumo meni sen tosi reippaasti, ensin niin, että toinen pitää pussin suuta auki ja lopputunnista jopa ihan itse ja vielä yhdistettynä muihin esteisiin! Olen mega ylpeä!

Sitten toinen tavoite oli este pöytä este -pätkä. Lumo tuli hyvin ja olemmehan treenanneet pöytää jokaisella metsässä vastaan tulevalla kivellä. Pitää vielä treenata pöydän päällä pysymistä, koska ehkä se kuitenkin on Lumolle hieman eri asia, kuin kivi. :D

Seuraavaksi tulimme A este pöytä este -pätkiä. Sitten vuorossa oli putki. Lumo tuntui hitaalta niin vaihdoin palkan nameista sen lemppari leluun. Katsokaa miten vauhti ja innostus muuttui! Joskus Lumolle hyvä palkka on lelu ja joskus nami. Vaihtelee ihan tilanteen mukaan.

Lopuksi teimme muitakin esteitä lelun kanssa ja ne sujuivat super hyvin!Neljännet treenit:

Tämän kerran aiheena oli erilaiset mölli agility luokan aloitukset, eli teimme erilaisten ratojen ensimmäiset kolme estettä.

Ensimmäinen aloitus oli este este putki suoralla linjalla. Sitä treenasimme eteen lähetyksellä.

Seuraava oli kolmen esteen sarja, jossa esteet olivat hieman vinossa toisiinsa nähden.

Kolmannessa lähdössä oli pakkovalssi, joka oli minulle hieman hankala ohjauskuvio ainakin aluksi. Ensin harjoittelin monta kertaa ilman Lumoa. Se meni aivan törkeän hyvin siihen nähden miten vähän aikaa olemme treenailleet. Lumo oikeasti tajuaa, mitä siltä haluan. Se osaa lukea minua super hyvin!

Sitten oli vuorossa kepit, joita en ole harjoitellut ollenkaan, mutta otin sen nyt kotiprojektiksi ja pystytin tuohon pihallemme aurauskepukoita ja tänään pujottelu sujui jo todella hyvin! Tietenkin Hallakin halusi osallistua tähän kotitreeniin. Se juoksi päin keppejä ja roikkui Lumon peppukarvoissa. Häiriötekijä Halla :D

Lopuksi halusin vielä testata rengasta. Ensin Lumo ei oikein hahmottanut mistä välistä piti mennä, mutta kyllä se sen nopeasti tajusi. Tämä oli tosi hyvä kerta uusien esteiden ja ohjauskuvioiden kannalta! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti