perjantai 17. lokakuuta 2014

Agilityä

Bongasin fb-ryhmästä ilmoituksen, jossa kysyttiin, olisiko innokkaita omatoimi agilityharjoituksiin. Minä tietenkin ensimmäisenä olin siellä kommentoimassa, että olisin kiinnostunut lähtemään mukaan, vaikka vielä silloin Lumo oli pentujen kanssa kasvattajalla. Sovimme, että kävisimme sielä joka toinen viikko.

Lumolla ei ole mitään huimaa aikaisempaa agility taustaa. Kävimme kaksi kertaa omatoimisesti treenaamassa. Lumo oppi nopeasti kaikki esteet ja tajusi jutun juonen. Tästä on nyt kulunut aikaa noin vuosi.

Agilitytreenit ovat täällä Vantaalla koirakeskus Ojangossa. En ollut aikaisemmin kuullut koko paikasta mitään, vaikka tämä on Vantan suurimpia agility paikkoja. Kun kurvasimme autolla pihaan, ensimmäinen reaktioni oli "Waaaauuu!". Pihalla oli ties kuinka monta kenttää ja sisällä vielä lisää. Meille on varattu koko kaudeksi sisähalli.

Kun pääsimme radalle, ajattelin Lumon haluavan haistella ja tutkiskella kenttää. Kävelin kentän ympäri Lumo taluttimessa, mutta Lumo ei kertaakaan nuuhkaissut maata, vaan tapitti suoraan silmiini: "Mitä me vielä odotetaan? Aloitetaan jo!"


Heti, kun päästin Lumon vapaaksi hän juoksi esteelle ja hyppäsi yli. Ohjasin Lumon parille esteelle ja Lumo oli ihan innoissaan. Teimme pari eteen lähetystä ja ne sujuivat todella hyvin! Sitten pidimme pienen tauon ja katsoimme muiden treenausta. Muut ryhmäläiset ovat jo paljon kokneempia ja saimme heiltä paljon hyviä vinkkejä.
Lumo on liian nopea, kamera ei enään pysy perässä


Toisella kierroksella teimme vielä muutaman eteen lähetyksen ja sen jälkeen kokeilimme A-estettä ja putkea. Kun ensimmäisen kerran ohjasin Lumon A:lle hän väisti ja meni toisella kerralla yli. Lumo muisti: "Ainiin tää oli tää kiva este" ja ravasi A-estettä edestakaisin. Putken kanssa sama homma: ensin ohi, sitten läpi uudelleen ja uudelleen.

Olen todella onnellinen, että Lumo oli niin hyvin kontaktissa ja halusi tehdä! <3 Treeneistä on myös videopätkiä, toivottavasti saan niitä vielä jossain vaiheessa tänne blogin puolelle, jotta tekin näkisitte, minkälaista menoa meillä on.

Pikku Halla tytteliä aion ottaa mukaan heti, kun rokotusasiat ovat kunnossa. Ei sitä vielä tiedä minkälainen agilitykoira hänestäkin voi kehittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti