keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Pelastuskoiraharrastus - tutustumispäivä

Kävimme PLS:n eli Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran pelastuskoiraharrastus-tutustumispäivässä. Tapahtuma järjestettiin raunioradalla Helsingissä.
  Ensiksi kun pääsimme perille minut jätettiin autoon odottelemaan. Siellä minä kiltisti nukuin omaa vuoroani odotellen. Sillä välin meidän koiruuksien ohjaajille kerrottiin pelastuskoiraharrastuksesta. Ideana on siis etsiä ihmisiä raunioista tai etsiä metsästä. Suomessa tuo metsästä etsiminen on kyllä paljon yleisempää kun täällä päin ei ole maanjäristyksiä yms.
   Sitten pääsimme raunoille. Ensiksi näytettiin kokeneenmpien koirien kanssa mistä oli kyse. Osa ohjaajista meni piiloon ja koirien piti etsiä ne raunioista ja ilmoittaa haukkumalla. Kun koira oli haukkunut hän sai herkku-palkinnon.
   Sen jälkeen oli meidän tutustuja koirien vuoro. Aluksi kaikkien muiden koirien ohjaajat menivät kyykkyyn. Kun minut sitten päästettiin vapaaksi sain kierrellä ja mennä moikkaamaan kyykyssä olevia ihmisiä siitä sitten sain palkinnon. Hoksasin homman nopeasti: kyykyssä olevalta ihmiseltä herkku ja seisovilta ihmisiltä ei kannata edes pyytää. (Jos olisi oikea etsintä tilanne seisovat ja kävelevät ihmiset olisivat muita etsiöitä ja ensiapu ihmisiä.)

  Seuraavalla kerralla ihmiset menivät jo vähän vaikeampiin piiloihin. Löysin kaikki aika nopeasti. Sen jälkeen kun kaikki etsittävät ihmiset olivat löytyneet he kerääntyivät ympärilleni kehumaan ja rapsuttelemaan, siitä tiesin, että olin löytänyt kaikki, eikä enään tarvinnut etsiä.
    Tässä harrastuksessa ei kouluteta ainoastaan omaa koiraa vaan muiden koiria. Ohjaajan pitää olla kiinnostunut auttamaan ihmisiä ja kouluttamaan myös muiden koiria.
   Tämä homma tuntui minusta oikein mukavalta ja voisin tehdä tätä uudelleenkin. Toivottavasti löytäisimme jonkun kurssin jonne voisimme osallistua. Seuraavana edessä kyllä siintää toko-kurssi jonne olemme ilmoittautuneet. :)
   Ja aivan ihanaa kun tähän tutustumispäivään oli  ilmoittautunut myös rakas siskoseni Takku! Lopuksi saimme leikkiä vähän aikaa yhdessä ja se oli hurjan hauskaa!
Oikein mukavaa juhannuksen aikaa kaikille!

Takku ja minä

3 kommenttia:

 1. Heippa Lumoliini! Olipas kiva lukea päivästäsi. Tuo pelastuskoirailu kuulostaa kyllä tosi kivalta ja se on jotenkin vähän enemmän kuin vain harrastusta ja hauskanpitoa, sillä siitä taidosta voisi ihan oikeasti olla hyötyä joskus jollekin.
  Mutta ekaksi kerroit menevänne toko-kurssille. Kivoja kursseja teille! Teillä on varmasti kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo oli ihan super kivaa! Ja kun olimme mökillä treenasimme vähän mettä hakua ja muistin heti että mitä sen "etsi" käskyn jälkeen pitikään tehdä.
   Ja samoin myös hauskoja agi treenejä teille!

   Poista
 2. Each course of had at least of|no much less than} one deep, elementary flaw rendering it completely inappropriate besides in very area of interest applications. Reflections cannot be considered safely besides via a moisture-wicking underwear distant digicam. Some techniques use CO2 lasers, the beam of which is doubly harmful for being invisible – they can burn your retina out without inflicting a blink reflex.

  VastaaPoista