tiistai 11. elokuuta 2015

Lumo paimentamassa

Käytiin kokeilemassa Lumon kanssa lammaspaimennusta Vantaan Seutulassa sijaitsevalla tilalla. Lumo oli todella innoissaan nähdessään lampaat. Hieman erilainen reaktio kuin pentuna, jolloin Lumo päätti puhdistaa lampaat nuolemalla. Lampaat asettuivat jonoon ja Lumo puhdisti heidät vuorotellen :D

Pidin Lumoa liinassa ja ensimmäinen tehtävämme oli paimentaa lampaat aitauksesta toiseen, jotta kouluttaja pystyisi poistamaan laumasta lampaan, joka ontui. Tällä kertaa Lumo lähti innokkaasti lampaiden perään hieman vetäen, mutta kuunteli kyllä kun kutsuin. Saimme siirrettyä lampaat yllättävän helposti, sillä ne olivat tottuneet paimentaviin koiriin.


Paimensimme noin 5 min. ja pidimme tauon. Tauolla Lumo sai kouluttajalta kehuja, kun pystyi niin nopeasti rauhoittumaan eikä sinkoillut sinne tänne, vaan istui nätisti paikallaan. Pyörittelimme vielä vähän aikaa lampaita aitauksessa pitäen taukoja 5 min välein. Sitten vein Lumon autoon ja katselimme muiden suorituksia.

Viimeinen tehtävämme oli haastavampi, sillä se vaati ohjaajalta kykyä lukea lampaita ja ennakoida niiden liikkeitään sekä koiran piti jaksaa keskittyä. Tehtävänä oli siirtää lampaat suuren aitauksen keskellä olevaan pieneen pyöröaitaukseen. Lähestyimme monta kertaa lampaiden kanssa pyöröä, mutta meiltä kokemattomilta lampaat menivät monta kertaa portista ohi ja karkasivat takaisin toiseen päähän. Lopulta saimme lampaat paimennettua pyöröaitaukseen.

Lumo alkoi väsyä loppua kohden, eikä enään jaksanut keskittyä täysillä, mutta olen Lumosta kuitenkin hurjan ylpeä, että se pärjäsi noin hyvin! Käydään kyllä uudelleen kokeilemassa paimennusta Lumon kanssa ja Hallakin otetaan mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti